KÄRLEK

Torsdag 15 Juni-17

Våra yngsta i flocken ”Rondha” och ”Rina” de är som ler och långhalm. Här på bilderna kan man se hur de ligger och håller om varandra när de vilar. ”Rondha” har ett hett temperament. Om det inte passar så säger hon ifrån rejält. ”Rina” är lite mjukare och mera kelen. Två härliga unga lekfulla individer. På tal om lekfulla – Vår gamling, ”Vito” är tokig i pipleksaker, och då menar jag riktigt galen i dem. Får han tag i en pipsak kan han hålla på att tortera oss med den i säkert ett dygn. För en vecka sedan när Tore var på väg till Leksand på utställning, så hade han packat ner en pip i väskan och ställt väskan på bänken i hallen. Jag hade strukit hans utställningskläder och lagt dem ovan på väskan. På något vis så visste ”Vito” att i den väskan låg en pip. Han välte ner de ny strukna kläderna, fick ner väskan och stod och stampa på den! Den var nämligen stängd och han var vansinnig för att han inte fick tag i sin pip. Men.. han fick sin belöning efter utställningen som han vunnit, hela resan hem i bilen låg han med sin pip och förde liv. Jag fattar inte att Tore orkade lyssna på detta hela resan på 9 timmar??? När vi talades vid på telefon var det enda jag kunde höra var pip pip pip från ”Vito” som lycklig höll på att döda pipen!

BUS

Torsdag 23 Mars-17

Vad roligt hundar tycker det är att ställa till lite. ”Kim” som är en liten virvelvind tycks alltid hitta på något. När jag sen tar henne på bar gärning med att bita på något då får jag den där oskyldiga blicken och saken hon för tillfället tuggat på göms under hakan. ”Arthur” (Lhasa) är ganska försiktig med saken han fått tag på och fenomenal på att gömma saker. Återkommande kurragömma är när jag ska fylla på vattenskålen så tar ”Arthur” underlägget som skålen stått på och gömmer den, jag har ett himla sjå att hitta den var gång. ”Gordon” (Lhasa) däremot älskar att ta sönder. Toarullar ska splittras och blommor ska ur krukan.

På bilden nedan har ”Kim” hjälpt ”Gordon” med att ha kul med just toapapper.

Första bloggen för i år

Onsdag 8 Mars-17

Det var ganska länge sedan jag skrev något. Får skylla på gipsad höger hand vilket har gjort allt så mycket svårare. Är inte ok ännu men jobbar på det. Just nu har vi två kullar härliga valpar, den äldre kullen T-kull är vår gamle Vito pappa till, han blir 10år i år men hur lekfull som helst fortfarande. U-kullen som är några dagar yngre är min fina Zara mamma till och Bobby pappa. Där kommer vi att behålla en av tikarna hemma. Jag bara längtar tills de blir 6 veckor gamla så man kan börja iaktta dem på riktigt. De är idag 4 veckor gamla. Måste skryta lite om ”Bobby” han blev ju Svensk Utställningschampion på ”Stora Stockholm” i December samt titeln Svensk Vinnare-16, inte illa för en kille som nyss hade fyllt 2år! Nästa stora utställning för honom planeras bli i Luxemburg i April. Min kanintax ”Brandi” har hunnit bli 7 månader, snart dags att debutera på utställning. Jag tror att det kommer att bli i Hässleholm i Maj.Hon är rätt festlig, hon ”pratar” hmmmm… säger hon och härmar jag henne så får jag en slick på munnen.Gömmer alltid sina tuggben under bäddar och filtar, eller under mig eller bakom min axel när jag sitter i fåtöljen! ”Kim” som numera tillhör min flock är ett riktigt busfrö! Hon blev     1 år i Januari men beter sig som värsta valpen. Jag har hitintills förlorat en fjärrkontroll ett par glasögon och mina strumpor. Lämnar jag något ätbart på bordet, glöm att det finns kvar. Men hon är världens goaste hund!

Kim & Brandi

”Heidi” försöker charma U-Kullen

Brandi

Lördag 19/11-16

Nu var det ett tag sedan jag orkade skriva. Skyller på att jag inte mått så bra efter axel operationen. Man är rätt så handikappad när högerarmen inte vill göra rätt för sig. Pierre växer och frodas. Han är en klok och busig kille. Två nya familjemedlemmar har vi fått. Tinghofs Queen Latifah ”Mirakel” En tjej med mycket go. Sedan min nya ”stjärna” Tinghofs Brooke Hogan ”Brandi” kallad. En Strimmig Tax troligen Kanin, hon är pytte liten. De flesta vet att jag döper Dvärgschnauzrarna efter parfymer och modedesigners. Taxarna döper jag efter fotomodeller! Jag hoppas att jag orkar med en hel del utställningar nästa år. Har inte varit så aktiv de sista åren som jag velat. I år återstår bara Stockholms utställningen, två dagars, dit Tore styr kosan. Han var även i Växjö för någon vecka sedan, Där fick ”Zara” sitt första CERT!

img_0231

BRANDI & ZARA

img_0228

BRANDI

img_0236

 

BRANDI, Hon flyter in i soffan, nästan samma färg!

 

 

 

Valpar

Torsdag 29 September

Lilla ”Arthur”s öga har läkt fint, han är av med tratten och stygnen. Glad som en lärka. ”Pierre” växer och frodas. Han är en liten tuffing, hänger med i flocken som vem som helst. Han är alltid sist in från stora hagen. Den sista veckan har vi två eftermiddagar haft besök av ett rådjur i hagen. Flocken väldigt överraskad. Taxen spårar som bara den. På tal om Tax så har vår kull hunnit bli sex veckor gamla. jag kallar dem ”varelser” , de är så långa och ser roliga ut när de springer. Jag har tänkt behålla en av dem, vet inte vilken ännu. Jag längtar efter att komma ut på utställningar. Tore sköter Dvärgschnauzrarnas utställande så jag hoppas att jag kommer att inta Tax-ringen. En hane och en tik valp – Dvärgschnauzer också de sex veckor nu, troligen behåller vi tiken. Det finns inget härligare än valpar! En tik i kenneln är parad, hon verkar dräktig men klart besked får vi på Måndag då det ska ultras.

img_0173

Olyckan är framme!

Måndag 12 September

En olycka händer så lätt! Min stackars ”Arthur” Lhasa Apso, är lite för kaxig för sitt eget bästa. Han har hamnat i bråk med någon i flocken, vi vet inte säkert vem, men misstanken finns att den andre är ”Gordon” också Lhasa. En klo har rivit han i ögat. Veterinären har sytt ihop hans vänstra öga helt. Han går på penicillin och smärtstillande. Tratt runt huvudet för att han inte ska riva upp ögat. Första dagen med tratt blev jobbig. Arthur vägrade att göra sina behov, han la sig platt på magen ute, ville inte röra sig ur fläcken. De andra hundarna är rädda för honom när han kommer efter dem som ett ångvält med tratten flaxande. Hans kompis ”Zara” far som en tätting när han närmar sig. Stackars Arthur! Den femte dagen med tratt (Han ska ha den i 2 veckor) revs ett av stygnen bort från ögat, av Gordon som hela tiden varit nyfiken på hans konstiga öga. Nu är det helt öppet, så nu får han in till veterinären och sövas igen för att få nya stygn! Inte lätt detta, man vill ju inte isolera honom heller, då blir han ledsen. Ibland undrar jag om han inte spelar över mellan varven. Han kan väcka mig på natten med sitt gnyende. jag lovar, det är inget tyst gnäll utan halvt skrik. Han vet att jag tröstar honom då. Nu hoppas vi bara att ögat blir helt återställt!

img_0161

”Pierre” igen

Torsdag 1 September

Snart är hösten här och med den de hemska mössen. De smiter in genom dörren om man lämnar öppet en stund. Jag är livrädd för dem. Förhoppningsvis fångar ”Betty” dem. Vår lilla påg ”Pierre” han växer och blir stöddigare var dag. han vill vara med de stora hundarna, men vi är lite rädda att de trampar ner honom, liten som han är. 7 veckor idag. Men han rusar efter dem i stora hagen – Vänta på mig!!! Han har ett speciellt sätt att visa när han är glad då man tar upp honom, då noppar han en som om han letade efter loppor. Lyfter man upp honom för snabbt då blir han fly förbannad och morrar och försöker nafsa. Nästan rumsren är den lilla också. Han är så duktig på allt han tar sig för, man kan bara Älska honom!

pierre gäspar

Pierre växer

Fredag 12 Augusti

Lille ”Pierre” växer och frodas. 4 veckor gammal nu. Han kan kissa och bajsa själv nu, äter torrfoder och försöker hålla balansen när han viftar med sina tassar i lekens hetta. Mamma Kylie tittar till honom mellan varven men han har fortfarande sin ”röda mamma”. Pappa ”Bobby” Dreamkiss Quality Control  bryr sig noll. Vi tror att han blir väldigt lik sin far. Inte bara till utseendet utan hans mentalitet också. ”Pierre” är alltid glad och viftar på sin lilla svans, men man kan få honom irriterad också om man retas med han. Så humör har han.

lilleman

Snart kan jag komma upp i bädden själv!!!

Lilleman ”Pierre”

Måndag 8 Augusti

För ca 3 veckor sedan föddes en ensam kille, mamma kylie blev dålig efter hans födsel varpå hon inte hade någon mjölk att erbjuda honom. Samtalen mellan Tore och mig har låtit ungefär – Hur mycket har han druckit? (nappflaska) Har han rapat? Hur såg bajset ut? Din tur att kissa han. Vad väger han nu? Det känns lite som att ha en baby i huset. Tankar och samtal rör honom. Naturligtvis kan vi inte sälja honom, vi älskar honom, så han blir kvar hos oss. I dag började han leka med min näsa, han försökte bita med tänder som han inte har och boxas med sina små tassar. På dagtid har han en Röd mamma (nalle) som han sover och klättrar på.  På nätterna kan Kylie krypa intill honom ett par timmar. Sedan ett par dagar tillbaka har han börjat äta torrfoder blandat med välling. Nu är han för stor för nappflaska säger han själv. Spottar bara på den. En bortskämd liten spoling lär det bli!

IMG_0150

IMG_0147

IMG_0146

GORDON

2016.08.04

Jag kan inte låta bli att nämna min speciella ”Gordon” Lhasa Apso. Från början köpte jag in honom för utställning, men det ville sig inte. Främsta anledning var att hans päls inte ville växa som den skulle och det visade sig sedan att han har kvalsterallergi. Därför är han även ned klippt numera. Jag kallar honom ofta för ”Spindelmannen” han är nämligen fenomenal på att fånga och äta upp spindlar, stora som små. Han hoppar och klättrar mot väggarna för att hitta dem. Tore brukar kalla honom för Gremling, han låter som en sådan när man badar honom, ett speciellt gurgel ljud som bara han kan få ur sig. Kärt barn har många namn! Efter badet när han blivit fönad är han fortfarande blöt tror han, då springer han runt i hela huset och stryker sig mot allt i tyg väg och har även då konstiga läten för sig. Men han är väldigt klok och förståndig. Nu när jag i Fredags kom hem från sjukhuset där jag fått min axel opererad var jag inte så kul att ha och göra med, ont som bara den. När jag satt i fåtöljen hoppade han upp på bordet mittemot och glodde på mig – Vad är det sa jag. han fortsatte att bara glo. Men jag förstod honom, så jag drog upp ärmen och visade honom min axel, han kom närmare och nosade lätt på den och tittade sedan undrande på mig, jag tror han frågade – Vad har hänt? Han har klotrunda ögon varför hans utryck är ganska tydliga. Men han kan vara pest också, jag undrar hur många gånger om dagen jag vrålar Gooordoon!!!?? Han tror att han är född till att vakta detta hem mot allt och alla. Hans röstresurser är inte av denna värld! Inkallning! vad är det? han kommer ALDRIG när man ropar på han. Tänk om folk hade sett mig fara runt på kvällen i nattlinnet på gräsmattan för att försöka fånga honom medan han springer runt och samtidigt skäller och tror att vi leker kull. Men man kan inte låta bli att älska honom, på kvällarna ska han böka i min säng, då gräver han ned sig under min kudde och jag ska leta efter honom. Snarkar som ett helt sågverk gör han också. Det är min speciella ”Gordon” (Döpt efter Gordon Ramsey, min idol)

gordom m mus ok gordon