Måndag 12 September

En olycka händer så lätt! Min stackars “Arthur” Lhasa Apso, är lite för kaxig för sitt eget bästa. Han har hamnat i bråk med någon i flocken, vi vet inte säkert vem, men misstanken finns att den andre är “Gordon” också Lhasa. En klo har rivit han i ögat. Veterinären har sytt ihop hans vänstra öga helt. Han går på penicillin och smärtstillande. Tratt runt huvudet för att han inte ska riva upp ögat. Första dagen med tratt blev jobbig. Arthur vägrade att göra sina behov, han la sig platt på magen ute, ville inte röra sig ur fläcken. De andra hundarna är rädda för honom när han kommer efter dem som ett ångvält med tratten flaxande. Hans kompis “Zara” far som en tätting när han närmar sig. Stackars Arthur! Den femte dagen med tratt (Han ska ha den i 2 veckor) revs ett av stygnen bort från ögat, av Gordon som hela tiden varit nyfiken på hans konstiga öga. Nu är det helt öppet, så nu får han in till veterinären och sövas igen för att få nya stygn! Inte lätt detta, man vill ju inte isolera honom heller, då blir han ledsen. Ibland undrar jag om han inte spelar över mellan varven. Han kan väcka mig på natten med sitt gnyende. jag lovar, det är inget tyst gnäll utan halvt skrik. Han vet att jag tröstar honom då. Nu hoppas vi bara att ögat blir helt återställt!

img_0161

#

Comments are closed

English (UK)