Detta är Tinghofs Kennel

KENNELNS NAMN "TINGHOFS" KOMMER FRÅN GÅRDEN TINGMÖLLAN I SKÅNE DÄR TORE BODDE VID TIDEN FÖR ANSÖKAN OM KENNELNAMN. HOF - BETYDER GÅRD PÅ TYSKA. RASEN VAR DOBERMANN.

FRÅN BÖRJAN VAR TORE ENSAM I TINGHOFS KENNEL. INTE FÖRRÄN 1988 KOM BEATRICE IN I BILDEN. BEATRICE HADE "CEERENAS KENNEL", UPPFÖDNING AV DOBERMANN I VALLENTUNA STRAX NORR OM STOCKHOLM. TORE OCH BEATRICE TRÄFFADES TACK VARE SINA DOBERMANN. ÅREN HAR VARIT FYLLDA AV JUST DOBERMANN OCH HUNDAKTIVITETER.

VI HAR GENOM ÅREN HAFT STORT UTBYTE MED ANDRA EUROPEISKA LÄDER LÅNGT INNAN GRÄNSERNA ÖPPNADES. STARTADE MED DANMARK OCH TYSKLAND MEN HAR SEDAN HAFT MEST SAMARBETE OCH UTBYTE MED HOLLAND. VI HAR I MÅNGA ÅR HAFT FINT SAMARBETE MED KOEN KIEWIET - "KENNEL KUNNEMABORGH". TYVÄRR GICK HAN BORT ALLDELES FÖR TIDIGT. 1991.SAMARBETET FORTSATTE MED EN ANNAN UPPFÖDARE FRÅN HOLLAND, JAAP VAN GELDER - "KENNEL WANTIJ". HAN HJÄLPTE OSS MYCKET MED ATT KOMMA IGÅNG MED ZTP OCH IPO – TRÄNING, SAMT SAMARBETE MED UPPFÖDNING. VI ARRANGERADE KURSER TILLSAMMANS MED JAAP OCH HANS DUKIGA FIGURANTER, FRÄMST FÖR VÅRA VALPKÖPARE MEN ÄVEN ANDRA ENTUSIASTER VÄLKOMNADES. VI HADE FANTASTISKT ROLIGT TILLSAMMANS MED VÅRA 4-FOTA VÄNNER. VÄNSKAPEN OCH SAMARBETET MED JAAP FORTGÅR ÄNNU IDAG.

NÄR INTE "HOLLÄNDARNA" VAR HÄR OCH HÖLL KURSER ANORDNADE VI SJÄLVA SPÅR-, LYDNAD-, BEVAKNING- OCH VALPKURSER. VI HADE HJÄLP AV DUKTIGA INSTRUKTÖRER.

MÅNGA, MÅNGA UTSTÄLLNINGAR HAR DET BLIVIT GENOM ÅREN. OFTA TILLSAMMANS MED VALPKÖPARE. IBLAND HAR MAN VUNNIT OCH IBLAND HAR DET GÅTT MINDRE BRA, MEN VI HAR HAFT KUL. PÅ HISTORIK – SIDAN KAN NI LÄSA OM EN DEL RESULTAT.

TINGHOFS SISTA DOBERMANN KULL FÖDDES 2003.

SEDAN 1997 FÖDER VI UPP DVÄRGSCHNAUZER. EN MEDGÖRLIG OCH LÄTTLÄRD RAS, INTE LIKA ENVIS SOM DOBERMANN MEN LIKA ROLIG ATT HÅLLA PÅ MED.

IDAG LÄGGER VI VÅR ENERGI PÅ DEN STORA HUNDEN I LITET FORMAT — DVÄRGSCHNAUZERN.

VI BÖRJADE MED SVART/SILVER FÖR ATT SEDAN ÖVERGÅ HELT TILL SVART. 2012 KOM EN NY SVART/SILVER IN I KENNELN

"DJAKARTAS COCONUT GIRL" SÅ VI ÅTERKOMMER TILL SVART/SILVER IGEN. MEN DE SVARTA KOMMER NOG ATT VARA FAVORITERNA OCH DEN HUVUDSAKLIGA FÄRGEN I KENNELN


Svenska