De flesta har väl hört talas om hur duktig Dvärgschnauzern är på att jaga råttor och möss. vår första Dvärgschnauzer var en svart/silver tik, import från Italien – Scedir Yuppie Du. Hon var fenomenal på att leta fram möss. Vi bor på landet med bönder omkring oss, så fort tröskningen kommer igång på höstkanten så springer mössen in i närmaste hus. Numera har vi tätat vårt hus så ytterst sällan kommer det in några möss. “Yuppie” väntade sin första kull som skulle födas på höstkanten. Hon kom igång som hon skulle, hon och jag hade placerat oss i köket, jag låg på en madrass på golvet och hon i en hundbädd. Första valpen hade huvudet ute, då får “Yuppie” syn på en mus som springer över golvet, hon far iväg för att fånga denna, jag far efter för att rädda valpen som sprutar ut i en herrans fart. Musen kom undan denna gången. Men här fick jag se vilken drift hon hade. Samma höst hade vi fått Råttor i avloppsrören, tydligen hade det ynglats ungar också, för en dag när jag kom in i köket så såg jag en mindre variant av råtta sitta på spisen, jag rusade efter “Yuppie” kastade upp henne på spisen, men lustigt nog såg hon inte den, jag fick skaka på spisen så att råttan rörde på sig då såg “yuppie” den och på mindre än en sekund hade hon dödat den. Inget blod alls utan hon knäckte nacken bara.  Någon dag efter hade jag tid på bilbesiktningen i Ystad. Jag var med ute i verkstaden och tittade, helt plötsligt skriker besiktningsmannen till och jag ser en råtta fara iväg över verkstadsgolvet. Jag skriker – Se till så den inte kommer in i min bil, varpå han svarar – Den kom ju från din bil! Den råttan lyckades ta sig ut från bilbesiktningen och fortsätta ut mot Ystad. Hujeda, jag hade kört in med en råtta som passagerare.

#

Comments are closed

English (UK)